Magická chuť kávy

Magická chuť kávy

Káva, ako nápoj, sa profesionálne pripravuje, ako zmes semien rôznych druhov kávovníkov. Barbera cafe predstavuje optimálnu kombináciu týchto druhov semien kávovníkov. Základom kávy je zväčša druh kávovníka arabského (arabika) a kávovníka robusta (robusta). Podstatnú časť kávovej zmesi tvorí arabika, kvôli vysokej kvalite kávových semien. Celosvetová produkcia kávových semien vytvorená práve arabikou je okolo 75 % celkovej produkcie kávy. Pre svoju lahodnú chuť je veľmi vyhľadávanou komoditou. Obsahuje menej kofeínu ako robusta (asi 1,5%) a jej chuť je viac-menej kyslo zafarbená. Chuťové vlastnosti tiež ovplyvňujú ďalšie faktory, ako napríklad praženie, či samotná príprava kávy. Typov arabiky je mnoho. Vďaka zvyšujúcej sa obľube rastie i počet jej druhov, ktorý je zapríčinený šľachtením, alebo krížením. Okrem základnej odrody Arabica Typica, poznáme napr. i Arabicu Maragogype s najsvetovejšími kávovými zrnami na svete, alebo aj Arabicu Geisha so sladkavou chuťou po lesnom ovocí.

Kávovník Robusta – pôvodom pochádza zo strednej Afriky a spolu s arabikou predstavuje 98 % celkovej produkcie kávy na svete. K najväčším producentom tohto druhu kávy patrí v súčastnosti Vietnam. Charakteristika kávy: obsahuje viac kofeínu (3 %) ako arabika, je menej náročná na pestovanie a má charakteristicky zaoblené semeno. Barbera cafe je príznačna jedinečnou chuťou a práve zmesou semien kávovníkov z rôznych odrôd arabiky a robusty s práve originálnym spôsobom už od roku 1870, ktorý sa časom iba zdokonaľoval k jedinečnej chuti až do dnešných čias. Káva prináša magickú chuť a je tým pravým pre náročných labužníkov kávy.

Užite si jedinečnú chuť kávy.

2018-04-26T14:49:40+01:00 27. február, 2018|