Blog

Blog 2019-03-27T19:43:34+01:00

Kávová kultúra

“Espresso je jediná metóda, pri ktorej sa káva pripravuje použitím tlakovej pumpy.”

Na prípravu naozaj kvalitnej kávy je potrebné dbať na kvalitu kávových zŕn, kvalitu vody, nastavenie mlynčeka na kávu, ale predovšetkým nastavenie samotného kávovaru na prípravu kávy. Keď pripravujete kávu v espresso kávovare, teplota vody sa udržuje tesne pod bodom varu, čo zabraňuje prepáleniu kávy.

Čo je espresso?

Je mnoho teórii a spôsobov, ako pripravovať espresso, od klasického talienaskeho cez americké adaptácie a škandinávske verzie až po rôzne interpretácie u protinožcov. Bez ohľadu nato, aký spôsob prípravy osobne preferujete alebo je vám prijateľnejšie, ale jedno si treba uvedomiť a to, že espresso je primárne iba spôsob prípravy a zároveň pomenovanie nápoja. Mnoho ľudí, alebo aj pražiarov používa slovo “espresso” na pomenovanie farby zŕn, pričom v skutočnosti môžeme pripraviť z ľubovoľného praženia, kávových zŕn alebo ich zmesí podľa vašich chutí.